ARHIV NOVIC

27. marec 2010 - KRobot 2010

Na TŠC Kranj je bilo tekmovanje KRobot 2010 - Državno dijaško tekmovanje v konstruiranju in vožnji z mobilnimi roboti. V odmoru smo okoli 12 ure predstavili Poletno šolo robotike in projekte iz robotike študentov tehnike na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani.

Februar 2010 - Tehniški dan

Na Osnovni šoli A.T.L. v Radovljici smo člani Katedre za tehniko ob pomoči študentov Pedagoške fakultete v Ljubljani izvedli tehniški dan z naslovom Modeli računalniško krmiljenih strojev in naprav. Tehniški dan je potekal štirikrat, za vsako paralelko 7. razreda na drug dan (4.2., 5.2., 10.2. in 11.2.). Ker na šoli niso imeli zadostnega števila krmilnih modulov eProDas-Rob1 so si jih izposodili pri DRTI. Pomagamo lahko tudi drugim OŠ...!


15. december 2009, Sobotna šola robotike

Na Osnovni šoli Mokronog so pod mentorstvom našega člana Tomaža Kušarja izvedli sobotno šolo robotike. Ker na šoli niso imeli zadostnega števila krmilnih modulov eProDas-Rob1 in in mobilnih robotkov eProKit-MR1, so si jih izposodili pri DRTI. Zgled, ki vleče...?

3. november 2009, Zapisnik občnega zbora društva

Prvi občni zbor društva je bil:
22. oktobra ob 17:00 na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 16 v predavalnici 048.
Našteli smo 30 udeležencev iz vseh segmentov izobraževanja, sorodnih društev in celo nekaj predstavnikov gospodarstva.
Zapisnik občnega zbora si lahko ogledate v pdf formatu.

K vpisu v DRTI vabljeni tudi novi člani!


23. september 2009, Sejem nevladnih organizacij LuPA

Društvo je imelo stojnico na sejmu LuPA, točneje na Prešernovem trgu v Ljubljani .
Otvoritev sejma je bila ob 11.00 uri s pozdravnim nagovorom župana MOL Zorana Jankovića, ministrice za javno upravo, go. Irmo Pavlinič-Krebs in predstavnikom CNVOSa Goranom Forbičiem.

1. junij 2009, Tehnološki modul na evropskih programih splošnih gimnazij

Društvo je dalo pobudo za pripravo izbirnega tehnološkega modula ali sklopa izbirnih predmetov na evropskih programih gimnazije, kasneje upamo tudi v prenovljenih programih vseh splošnih programov. Pripravili smo delovno skupino, ki poleg treh "članov s področja izobraževanja vključuje tudi dva iz gospodarstva.

Ker smo s pobudo začeli komaj malo pred letnimi dopusti 2009, je za bolj konkretne informacije še malo prezgodaj.